Längdskidor

OK Gynge, tillsammans med Treby IF, spårar längdskidspår vid Lindvallen i Killeberg (motionsspåret). Om/när snön faller kommer vi först och främst att preparera elljusslingan i Killeberg (c:a 2 km och med en extraslinga 3 km).

I föreningen finns en lång tradition av Vasaloppsåkare och gemenskap kring längdskidåkning. Nedan finns övergripande information om skidsektionens arbete. Den kontinuerliga kommunikationen kring träningar, träningstips osv sker via den offentliga facebook-gruppen “OK Gynge Skidor” – gå gärna med i den! 
Du behöver inte vara medlem i OK Gynge för att vara med i facebookgruppen. 

Vasaloppet

Gemensam resa till Vasaloppet arrangeras av Elmhults Sport Club (även boende är inkluderat i resan) och platser har erbjudits till OK Gynge de senaste åren. Hör av dig till Sverker (072-063 60 47) om du har några frågor. Och den som deltar i Vasaloppet måste vara medlem i OK Gynge både det år då anmälan görs och det år loppet körs. Detta är inget OK Gynge kan påverka.

Barmarksträning

Stavgång i Klintabacken på tisdagar 18.00, vid snö är det ingen stavgång.

Info kring stavgången sker i första hand via facebookgruppen (OK Gynge Skidor). Uppslutningen skiljer sig åt under året, gemensam träning kommer oftast igång i oktober. Hör gärna av dig innan om du planerar att dyka upp.

Året runt finns det tillfälle till gemensam löpträning från klubbstugan i Marklunda, läs mer under fliken Löpning. 

Information om vallning

Kontakta Bengt (tel. 070-889 69 28, e-post: olsson.bergtagna@gmail.com) så ordnar han en demonstration och hjälper till med grundläggande vallainformation.

Låna skidor och rullskidor

Föreningen har i dagsläget tillgång till ca 35 par skidor med tillhörande pjäxor och stavar (skidorna till de minsta barnen sätts direkt på ordinarie sko). Tillgången på stavar och pjäxor är störst i de mindre storlekarna, 33-36 avseende pjäxor. Vi har även ett par rullskidor som man kan låna för att prova på.

Utrustningen används i första hand inom vår egna barn- och ungdomsverksamhet, men kan också lånas av kommunens skolor.

Genom klubben har du som medlem också möjlighet att låna såväl rullskidor som längdskidor (barn- och ungdomsskidor) för att komma igång.

Skidutrustningen skall även finnas tillgänglig för grannklubbarna i Skåne Nordost vid genomförande av skidarrangemang i samarbete med skolan ex Barnens Vasalopp.

Malin Söderstedt (tel. 070- 615 23 98, e-post malin.soderstedt@telia.com), är kontaktperson för lån av skidor.

Tävlingsanmälan skidor 

Gynges aktivitetskalender

Nedanstående kalender är länkad till Gynges aktivitetskalender. Om du har ett Google-konto så kan du även prenumerara på denna Google-kalender.